Certified Ethical Hacker certificate badge MTA Security Fundamentals certificate badge


 
 

Računalništvo v oblaku

Želite dostopati do svojih podatkov vedno in kadarkoli, od kjerkoli?

Želite varno deliti izbrane podatke, do vseh ali le izbranih uporabnikov na internetu?

Nikoli več ne želite izgubiti pomembnih dokumentov, slik, video zapisov?

Želite dostopati do svojih podatkov iz katerekoli naprave (računalnik, telefon, tablica) ?

Potem je prava rešitev za vas najem računalniškega oblaka ali postavitev zasebnega ali hibridnega oblaka.

Najemite si svoj oblak (za podjetja in domačo uporabo).Spletne rešitve pod vašim nadzorom!

 

Kaj je računalništvo v oblaku in kaj ponujamo?

 

 • Na kratko , kaj je moj oblak?

Moj oblak je IT rešitev za podjetja in domačo rabo, ki omogoča dostop, delitev in sinhronizacijo podatkov iz katerekoli naprave, kadarkoli in kjerkoli med vse zainteresirane uporabnike ter omogoča varnostno kopijo vaših dragocenih podatkov.

 

 • Kaj je javni oblak?

Javni oblak je skupek storitev, do katerih lahko dostopa vsak, ki ima internetno povezavo. Javni oblaki so IT-infrastrukture, ki nudijo storitve in aplikacije, ki jih uporabniki plačujejo po uporabi, večina njih pa je na voljo v t. i. samopostrežni obliki. Pomeni, da organizaciji ni treba skrbeti za strojno ali programsko opremo, potrebno za opravljanje storitve.

 

 • Kaj je zasebni oblak?

Zasebni oblak je lastno računalniško okolje, ki posnema način ponujanja storitev javnega oblaka, lastnim zaposlenim. Zasebni oblak sestavlja visoko virtualizirana infrastruktura, ki aplikacije in storitve streže znotraj podjetja in zaposlenim prav tako omogoča dostop do njih preko interneta. Zagotavlja pa dodaten nadzor in možnosti prilagajanja. Nahaja se znotraj podjetja.

 

 • Kaj je hibridni oblak?

Gre za kombinacijo zasebnega in javnega oblaka. Notranji viri ostanejo pod nadzorom kupca oz. odjemalca, zunanje vire pa priskrbi ponudnik storitev v oblaku. Občutljivi podatki so varno shranjeni pri odjemalcu, hkrati je podjetju na voljo skoraj neomejena skalabilnost javnega oblaka. Na ta način podjetja lahko rešijo nekaj problemov, ki zadevajo varnost in hkrati izkoriščajo prednosti javnega oblaka.

 

 • Kaj ponujamo?

Na podlagi vaših želja in potreb vam svatujemo, kateri oblak je najprimernejši za vaše podjetje. Le tega kasneje načrtujemo in postavimo oz. ga najamete. Mi poskrbimo, da vaš posel poteka nemoteno in da so vaši podatki varni in da so na varnem.
 

 • Hladna varnostna kopija podatkov (cold ali offline backup)

Zraven sinhronizacije in klasične varnostne kopije podjetjem nudimo tudi hladno varnostno kopijo vaših dragocenih podatkov na drugi lokaciji na oblaku.
Zakaj?
V primeru nesreče, požara, povodni na internih strežnikih, lahko izgubite vse vaše podatke. Zato IT stroka priporoča, da imajo podjetja tudi hladno kopijo podatkov na drugih lokacijah (oblaku), ki je neodvisna od lokacije.

 

 • Zakaj potrebujete vzdrževalno pogodbo?

Mnoga podjetja menijo, da njihovo omrežje ali strežnik ali NAS, ne bo doživelo izpada tako zlahka, zato je ta previdnost vedno razvrščena nizko na njihovi lestvici. Odzivni čas je vedno problem, kadar se pojavijo težave – proizvajalec opreme se bo odzval glede na tip pogodbe oziroma glede na razpoložljivost njihovih inženirjev.

Ko je IT infrastruktura enkrat postavljena, Vam priporočamo, da se vzpostavi storitvena in vzdrževalna pogodba, da ohranimo delovanje nove infrastrukture na optimalni ravni in da je podpora na dosegu. Pogodba o sistemski podpori in vzdrževanju IT infrastrukture Vam omogoča, da se osredotočite na ključne poslovne procese, strateške cilje in osnovno dejavnost Vašega podjetja in prihranite do 30 odstotkov proračuna z znižanjem operativnih stroškov na področju informacijske tehnologije.

 

 • Uporabljajte »vrv«

Alpinisti uporabljamo vrv pri napredovanju v zahtevnem svetu, le za primer, če bi nam zdrsnilo, da ne omahnemo v dolino. Enako si lahko predstavljamo storitveno in vzdrževalno pogodbo, kot vrv, pri IT infrastrukturi. Večinoma je ne potrebujemo, ko pa jo, pri alpinistih vrv predstavlja ključen dejavnik med smrtjo in življenjem, pri podjetju pa med propadom in uspešnim delovanjem!

 

Zakaj izbrati nas?

 • Celovite rešitve na enem mestu,
 • konkurenčne cene,
 • imamo dolgoletne izkušnje,
 • strokovnost in predanost,
 • hitra odzivnost,
 • imamo lastne strežnike,
 • garancija je naše delo,
 • super popusti,
 • smo urejeno in stabilno podjetje z več zaposlenimi,
 • izobražujemo zaposlene in sledimo najnovejšim trendom. 
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
8000plus d.o.o.
računalništvo, informatika in druge storitve
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
Kontakt
8000plus d.o.o.
računalništvo, informatika in druge storitve
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321
info@8000plus.si
tomi.aurednik
qrkoda
Sledite nam:

8000plus d.o.o., računalništvo, informatika in druge storitve 8000plus